Caras-Severin un loc numai bun de vazut


 CaraÈ™-Severin este un judeÈ› în regiunile Banat È™i Transilvania din România, ce are ca reÈ™edință oraÈ™ul industrial ReÈ™iÈ›a. Situat în partea de sud-vest a României, judeÈ›ul CaraÈ™-Severin are o suprafață de 8514 km2 (3,6% din suprafaÈ›a țării, ocupă locul al treilea, ca mărime între judeÈ›ele țării) È™i cuprinde 2 municipii, 6 oraÈ™e, 69 de comune cu 188 de sate.Din punct de vedere geografic, în judeÈ›ul CaraÈ™-Severin se află toate cele trei trepte clasice, predominând însă relieful muntos care ocupă 65% din teritoriu, fiind reprezentat de MunÈ›ii Banatului, MunÈ›ii Èšarcu, MunÈ›ii Godeanu È™i MunÈ›ii Cernei.
Statiuni in Caeas Severin

 Băile Herculane - Una dintre cele mai vechi staÈ›iuni din lume.Pe lângă puterea tămăduitoare a apelor termale È™i a climatului specific, staÈ›iunea reprezintă È™i punct de plecare spre PeÈ™tera HoÈ›ilor, Cheile Domogledului, Grota Haiducilor, Cascada Cernei, Grota cu aburi.
 Trei Ape - StaÈ›iune turistică cu lac de acumulare situat la sud de satul Brebu Nou. De la baza acestui lac izvorăște râul TimiÈ™. Adună apele pâraielor Brebu, GrădiÈ™te È™i Semenic, iar apa de deversare din lac împreună cu izvorul de la baza acestuia formează un pârâu ce a fost amintit mai devreme, respectiv TimiÈ™. 
Semenic - 10 km de la Văliug, staÈ›iune turistică cu pârtii de schi pentru începători. 
Crivaia - de la Văliug încă 5 km, la extremitaea sudică a acestuia, într-o frumoasă poiană străbătută de apa Bârzavei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu